26 اسفند 1393 - 9:48
شناسه خبر: 2310
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دیدگاه ها و نقطه نظرات رهبر معظم انقلاب در نام گذاری سال و ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی محقق نگردیده است
سید محمد رضا مرتضوی: نرخ رشد اقتصادی در امسال از حالت منفی خارج شده و روند مثبت به خود گرفته است و از سوی دیگر نرخ رشد هزینه های تولید از حدود 38 درصد به حدود 13 تا 18 درصد در بخش های مختلف تولید کاهش یافته است
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، سید محمدرضا مرتضوی دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در برنامه زنده شناسه، رادیو ایران به بررسی وضعیت اقتصادی کشور در سال 93 پرداخت.
این مصاحبه در دو بخش تهیه شده که بخش اول به شرح ذیل می باشد:
جناب آقای مرتضوی به عنوان اولین سوال بفرماید به نظر جنابعالی تا چه میزان اهداف مورد نظر رهبر انقلاب اسلامی در نام گذاری سال 93 به عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» تحقق یافته است؟
ضمن عرض سلام، باید بگویم به نظر من سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی تنها یک شعار کلامی نبوده و نیست، به نظر می آید این یک تشخیص دقیق و مدبرانه بوده است. کشور ما در بحث تولید و اقتصاد نیاز به یک انقلاب جهاد گونه دارد. این یک نقیصه جدی در مدیریت ملی ماست. در حال حاضر با اینکه هماهنگی و هم دلی مناسبی بین قوای سه گانه به وجود آمده است، اما متاسفانه هنوز یک نسخه ملی واحد برای بهبود وضعیت کار و تولید تدوین نگردیده است.
ما الان در روز های پایانی سال هستیم و علی رغم پیشنهادهای که دولت در چارچوب خروج غیر تورمی از رکود به مجلس ارائه داده است و نقطه نظرات مجلس در این خصوص، هنوز یک بسته کامل و جامع به دست نیامده است.
پیشنهادهای اولیه دولت هنوز در کمیسیون ها در دست بحث و بررسی است و متاسفانه مدیریت جهادی مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش های مختلف اجرایی و قانون گذاری مغفول مانده است.
وقتی ما در مورد مدیریت جهادی صحبت می کنیم باید به این نکته توجه کنیم که در مدیریت جهادی تکالیف و عملکردهای روزمره و معمول پسندیده نیست و بایستی مانند دوران دفاع مقدس، مدیران و مسئولین این بخش با تمام نیرو، همت و از خودگذشتگی وارد عمل شده و تغییرات و اصلاحات لازم در این خصوص را اعمال نمایند.
واحدهای تولیدی ما هنوز برای تامین منابع مالی با مشکل رو به رو هستند، عملکرد بانک ها همچنان منفعت محور و تولید محور است. فشارهای مختلف نهادهای دولتی از قبیل مالیات و بیمه چندین برابر شده و البته این ها هیچ یک بر اساس محور برنامه جامع اقتصاد مقاومتی نیستند.
بدون شک مجلس، دولت و یا قوه قضاییه نمی توانند در این خصوص به تنهایی اقدام مناسب و تاثیر گذاری انجام دهند.
در کشور یک نقشه راه با عنوان سند چشم انداز 20 ساله وجود دارد و برنامه کوتاه مدت و بلند مدت نیز از قبیل برنامه 5 ساله توسعه پیش بینی و تدوین گردیده است. اگر ما می خواهیم وضعیت اقتصادی و فرهنگی بهبود یافته و بتواند به شاخص های بین المللی در این خصوص نزدیک شود، بایستی این نقشه راه را مدنظر قرار داده و از هرگونه اقدام موازی که بر اساس منفعت طلبی های گروهی و قشری باشد، پرهیز نمائیم.
جناب اقای مرتضوی بر اساس آمار و ارقام نرخ رشد اقتصادی منفی در سال های گذشته روند مثبت به خود گرفته است، اما خیلی از فعالان این حوزه معتقدند که این آمار با وضعیت واقعی کسب و کار مطابق نیست، نظرتان را در این خصوص بفرمائید؟
نرخ رشد اقتصادی در امسال از حالت منفی خارج شده و روند مثبت به خود گرفته است و از سوی دیگر نرخ رشد هزینه های تولید از حدود 38 درصد به حدود 13 تا 18 درصد در بخش های مختلف تولید کاهش یافته است. اما آن چیزی که مدنظر رهبر فرزانه انقلاب و فعالان حوزه تولید و اقتصاد است را نباید به همین میزان محدود کرد. در یک اقتصاد مقاومتی علاوه بر ایجاد زمینه های مناسب برای سرمایه گذاری داخلی و همچنین جذب سرمایه گذاری های خارجی، بایستی تلاش گردد هر فعالیت تولیدی منجر به ایجاد ثروت و سود منطقی برای صاحبان خود و همچنین کشور گردد.
این ایجاد ثروت و سود ملی می تواند زمینه ساز ایجاد اشتغال پایدار، رونق فضای کسب و کار، کاهش تورم و ارتقاء شاخص های ملی اقتصاد گردد.
در حوزه زراعت و کشاورزی نیز می توان با همین میزان از مواهب الهی از جمله زمین های مناسب زراعی و آب های موجود در کشور، وابستگی فعلی را از واردات مرتفع نموده و به تولیدات داخلی اتکا کرد. به وجود آوردن سیستم های مدرن آبیاری، استفاده از فناوری ها و شیوه های جدید و علمی کشاورزی و همچنین سرمایه گذاری مناسب در این بخش از راهکارهای قطعی وابستگی در زمینه کشاورزی می باشد.